Mijn Honours Experience!

Je maakt wat mee als Honours docent en ik vertel er graag over! Als aanjager van het Windesheim Honours Programma Sociale Innovatie krijg ik vaak de vraag ‘Wat is dat dan dat Honours?’ Dan leg ik uit:’ een eenjarig programma bovenop je studie, waar je met studenten van allerlei richtingen werkt aan ambitieuze uitdagingen van echte opdrachtgevers. Waar je alles uit jezelf haalt! je hoeft niet de meest intelligente student te zijn, maar wel nieuwsgierig en gericht op samenwerken. Je leert jezelf en de anderen echt kennen en leert die kennis gebruiken. En je leert creatief denken en hoe je echt impact kunt hebben in je baan en maatschappelijk gezien! ‘ 

Samen betekenisvolle herinneringen maken

Maar meestal is het geen vraag naar de onderdelen van het programma of naar de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Soms is het gericht op het ‘wat doe je of hoe doe je dat?’, maar steeds meer merk ik dat het gaat om ‘de experience’, om de sfeer, om de ‘learning community’, waar je als docent en student onderdeel van uitmaakt. Samen maak je betekenisvolle herinneringen, waar je een leven lang wat aan hebt! En als aanjager van zo’n programma vind ik het geweldig om juist die te delen!

Hieronder zomaar een paar Honours momenten waar ik zelf met een brede glimlach op terugkijk. Wil je meer weten? Bel, app  +3162100891 of e-mail naar hp.zwier@windesheim.nl Of bekijk de website voor potentiële opdrachtgevers

Honours Programme Social Innovation in vogelvlucht

Weten wat we doen in het programma? Bekijk dan deze korte video voor een overzicht van de belangrijke elementen!

Honours Programme Sociale Innovatie jaarboeken

Het jaarboek van Tribe 2020-2021 met verhalen en een onvervalste Honours Playlist met de mooiste nummers voor in de hangmat of het strand.

Jaarboek Honours Programme sociale innovatie 2021

 

Het jaarboek van het Honours Programme Sociale Innovatie 2019-2020. Boordevol innovaties en verhalen. Laat je verrassen door de video’s,  scan de QR-codes en ga op ontdekkingstocht in een prachtig Honoursjaar.

HONOURS MAGAZINE 2019-2020

Een Dragons’ Den Weekend

Samenwerken in een Dragons’ Den van 48 uur. Vrijdagavond een opdracht krijgen en zondagmiddag presenteren voor de opdrachtgever en de Dragons.

Het Democratiespel

Honoursstudenten van meerdere programma’s speelden het Democratiespel in de Statenzaal van de Provincie Overijssel. Er werd een voorstel rond het festivalbeleid van de provincie behandeld. Een prachtige uitdaging om op deze manier inzicht te krijgen in het politiek bestuur! De studenten gingen met elkaar in debat en zij besloten democratisch hoe de provincie met festivals dient om te gaan. Een geweldige avond met vurige debatten!

Internationaal samenwerken

Hoe doe je dat internationaal samenwerken? Tijdsverschillen, cultuur en een taalbarrière overbruggen en tegelijkertijd een sociaal innovatief product  of service ontwikkelen. Leren samenwerken als de condities moeilijk zijn!

Anders kijken, anders denken, anders doen!

Wat gebeurt er als je jouw ideeën niet meteen op papier zet, maar eerst kijkt naar wat je wilt uitstralen. Welke foto’s of slogans jouw idee het beste verbeelden. Mood boards voor de toekomst realiseren!

Je ideeën tegen anderen aanhouden om ze te verbeteren!

Je idee presenteren op een markt is een perfecte manier om reacties op te halen. Hoe goed is het idee eigenlijk? Hoe kom ik over en wat brengen al die gesprekken mij? (Onderstaande video credits shot & edit Stefan Schooten)

 

Uitdagingen aangaan op bijzondere plekken

Op een magische plek hoog in het noorden van Nederland oefenen de studenten hun ‘graduation speech’. Terugkijken op een spannend jaar. En een koude maar waarachtige oefening op een van de mooiste plekken van Nederland. Een korte samenvatting!

Leren presenteren als een TEDx pro!

Leren presenteren! Je hele performance staat centraal! Je stem, houding, het laten landen van de boodschap. Een confrontatie met ‘hoe je dacht over te komen en hoe je daadwerkelijk overkomt op jouw publiek’

Bijzondere opdrachten verrassend uitwerken

Stel je krijgt de opdracht ‘Ga in gesprek met een aantal willekeurige vreemden. Voer een gesprek over een willekeurig onderwerp, sluit af met de vraag:’ Als je mij één belangrijke levensles mocht geven, welke zou dat dan zijn? De antwoorden waren vaak heel verrassend!

Honours in studentenquotes

Als je studenten vraagt hoe ze kijken naar de competenties waar ze aan werken tijdens het programma krijg je bovenstaande briljante inkleuringen!

Strategische opdrachten doen met impact!

Ook eens samenwerken met een studentengroep die tot het gaatje gaat? Bel, App of e-mail!

Aanmelden

Aanmelden of meer weten? Lees de brochure of e-mail naar hp.zwier@windesheim.nl

Brochure Social Innovation

 

 

Sharing is caring